online-kassza.hu Pénztárgép NAV kapcsolattal

Pénztárgép bérlés és átírás OLCSÓN?

Egyszerűsödhet a bérlés, a már megvásárolt gépek esetében pedig az üzemeltetőváltás – írja a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai vitára bocsátott rendeletmódosító javaslatára hivatkozva.

 

penztargep-jo

A lap szerint a tervezet értelmében a cserepénztárgép üzembe helyezése, a NAV informatikai rendszerével való összekapcsolása egyszerűen és gördülékenyen valósulhat meg, ami azért fontos, hogy a gépcsere ne okozzon fennakadást az üzlet működésében. Ilyen helyzet jellemzően akkor állhat elő, ha a pénztárgép forgalmazójának műszaki hiba miatt cseregépet kell biztosítania a kereskedőnek. Az üzembe helyezett pénztárgép más üzemeltetőhöz rendelésének lehetőségével az online 

Könnyebb lehet a pénztárgépesek élete

– írta a Napi Gazdaság.

Novák Zoltán, a Magyar Pénztárgépszövetség elnöke a lapnak elmondta: a szakma csak a technikai jellegű módosításokat tartalmazó tervezettel találkozott, ezért azt nem tartja valószínűnek, hogy még az idén megjelenne az online kasszák használatának kiterjesztéséről szóló módosítás. A Nemzetgazdasági Minisztérium az újság megkeresésére azt közölte, hogy a kiterjesztésről szóló döntést megfelelő előkészítés után hozzák meg, és a részletekről hamarosan tájékoztatják a sajtót. (MTI, hirado.hu)

forrás: trademagazin.hu